12 Ekim 2009 Pazartesi

8.Hafta Değerlendirmesi

Her haftanın sonunda kısa kısa maç değerlendirmeleri yapmayı planlıyorum.Bu ilki.


*Bu haftanın en çok dikkatimi çeken maçı 3-1lik skor ile evsahibinin kazandığı Kocaeli-G.B.Belediye maçıydı.Transfer yasaklı genç kadrolu Kocaeli'den böylesine muazzam bir galibiyet beklemiyordum.Açıkçası kümede kalma yarışında işimizi kolaylaştıracak ekiplerden biri olarak görüyordum Kocaeli'yi.


*Diğer bir düşme adayım da sezon başındaki durumu ile Samsunspor idi.Diğerlerine oranla lige daha iyi başladılar.Fakat Adanaspor karşısında işleri zordu.Yeni hocası ile Adanaspor kazanmaya alışır ise ligde play-off hakkını kazanabilecek takımlardan biri olabilir.


*Geçen hafta bize 5 atan Karşıyaka'nın ligin en kaliteli ekibi olarak görünen Konyaspor karşısındaki formunu merak ediyordum.Ben Konya'nın kazanabileceğini düşündüm.Fakat Karşıyaka hücumcuları gayet formda.Karşıyaka bol gol atabilen bi ekip.Fakat ligde üst sıraları zorlayabileceklerini zannetmiyorum.


*Kümede kalma şansını en düşük gördüğüm Orduspor'un Buca'dan aldığı 1 puan bile süpriz sayılabilir.Gol atma becerisi olmayan Sukaj gibi bi santraforla devam ettikçe işleri zor.Zaten Buca'dan puanı da gol atarak değil gol yemeyerek aldılar.


*Diğer bir İzmir takımı Altay ise diğer İzmir takımlarına göre daha ciddi olduğunu 1-0 geriden gelip 3-1 kazandığı Hacettepe maçında gösterdi.Altay gol yollarındaki sıkıntısını da aşmış görünüyor.Hacettepe'nin de engellenemez düşüşü sürüyor.Ordu'dan sonra 2.favorim onlar.


*Güçlü kadrosuna rağmen ligde bir türlü istediği skorları alamayan Giresun son 2 haftada toparlanmıştı.Bolu karşısında öne geçmelerine rağmen skoru muhafaza edemediler.Son 3 sezonda ligde hep iddialı bir takım olan Bolu bu galibiyeti ile bu sezon da aynı çizgisinde olacağının sinyalini verdi.


*Karabük-Kartal maçı da merakla beklediğim bir maçtı.Zira ligin en genç ekiplerinden Kartal lige süpriz bi çıkışla başlamış,ligin en tecrübeli ekibi Karabük'te son haftalarda çıkışa geçip ilk sıralara doğru yükselmişti.Kartal'ın ciddiyetinin belli olacağı maç buydu ve kaybederek durumlarını gösterdiler.Bence 2.GB.Oftaş hadisesinin yaşanabileceği bir sezon değil bu sezon.Tecrübeli yerliler kaliteli yabancıları olan ekiplerin sezonu olacak bu sezon.Kartal'ın kafaya oynaması zor.


*Ligin son maçında Süper Lig için şanslı gördüğüm takımlardan Ç.Rize Erciyesspor'u 2-0 mağlup etti ve iddiasını sürdürdü.Süpriz bir sonuç olmadı.Erciyes kümede kalmak istiyorsa bu yolda yarıştığı takımlardan puan almalı.


8.Hafta ligin üstü ile altı arasındaki kalite farkının belirginleştiği bir hafta oldu,en süpriz sonucu biz aldık,malum.Umarım haftaya da süpriz bir sonuca imza atarız.


12.Sıra şimdilik gözümüze şirin görünebilir.Fakat üst üste alınacak 1-2 galibiyet yada mağlubiyet sıralamadaki yerimizi çok değiştirir.Henüz beraberlik almamış oluşumuz da dikkat çekici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder