15 Ekim 2009 Perşembe

Dernekten Kınama

17 Gençlik Taraftarlar Derneği basın toplantısı düzenleyerek, İlyas Çakmak’ın Karşıyaka maçında taraftarlara yaptığı hareketi kınadı.

Dernek, İlyas’ın Dardanelspor forması giymesini istemiyor. 17 Gençlik Taraftarlar Derneği, Çanakkale Dardanelspor ile Karşıyaka arasında oynanan Bank Asya 1. Lig mücadelesinde, oyundan çıkarken taraftarlara yaptığı hareketlerden dolayı Dardanelsporlu oyuncu İlyas Çakmak’ı kınadı. 17 Gençlik Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Birol Çetin yaptığı açıklamada “ 17 Gençlik Taraftarlar Derneği olarak sezon başından beri sürdürdüğümüz desteği, Karşıyaka maçında da en iyi şekilde ortaya koymuştur. Maç öncesinde 17 Gençlik Taraftarlar Derneği bünyesinde yer alan taraftarlarımızla birlikte Dardanelspor’un idmanına gittik ve takımımıza başarı dileğinde bulunup, futbolcu ve teknik heyete tatlı ikram ettik. Maçın önemi hakkında futbolcu arkadaşlarımızla konuştuk. Sezon başından beri özellikle iç sahada alınan kötü sonuçlara rağmen Çanakkale taraftarı takımına sahip çıkmış, tribünlerden takımımıza ve futbolcu arkadaşlarımıza en ufak taşkınlık ve protesto yapılmamıştır. Evimizde son oynanan Karşıyaka maçında skor 3-0 olduktan sonra yapılan oyuncu değişikliğinde İlyas Çakmak isimli futbolcunun oyundan çıktıktan sonra tribünlere yapmış olduğu hareket ve etmiş olduğu küfürler, fair-play ruhuna yakışmamıştır. Bizde bu haddini aşan hareketleri tasvip etmiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bile onaylamadığı ve cezalandırdığı bu hareketi, Çanakkale Dardanelspor Kulübü’nün onaylayıp sessiz kalması ve adı geçen futbolcuya gereken cezayı vermemesi, taraftarlarımızı üzmüş ve tepki toplamıştır. Taraftarın kötü oyunu ve alınan başarısız sonucu alkışla protesto etmesi en doğal hakkıdır. Tribünlerde yer alan ailelerin ve çocukların önünde yapılan hareketin savunulması, yanlış olduğu kadar gariptir. Çanakkale Dardanelspor yönetim kurulu, her oluşumun ve oturumlarda Dardanelspor’un Çanakkale’nin takımı olduğu ve özlenen başarılı günlere halkla beraber yürüneceğini ifade etmesine rağmen, Çanakkale halkına yapılan harekete sessiz kalarak halka yaptığı çağrılara ters düşmüştür. Biz 17 Gençlik Taraftarlar Grubu olarak, İlyas Çakmak’ın bu kulüpte forma giymesini istemiyoruz. Böyle bir olayda sessiz kalan yönetimi ise kınıyoruz. Bu yaşanan olaylara protesto hakkımızı kullanacağımızı, tüm Çanakkale halkı ve spor kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” dedi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Dernek tam beklediğim tavırda bir açıklama yaptı.Bu dönemde böylesine destek verirken o hareket hiç olmadı İlyas ve sen ne bu şehri ne bu klübü ne de bu taraftarı haketmiyorsun artık.Ne halinle tavrınla ne de oynadığın oyunla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder